Kluysbos
Boshyacint
Kluysbos
Daslook

Liguster bladhoudend maat 60/90

(Ligustrum ovalifolium)

Het is een bekende tuinplant die een belangrijke voedselbron is voor veel dieren, zoals een aantal rupsen van nachtvlinders zoals de ligusterpijlstaart.

Liguster bladhoudend

 

Liguster (Ligustrum) is een geslacht van planten uit de olijffamilie (Oleaceae) waartoe onder ander de wilde liguster behoort.

Het is een bekende tuinplant die een belangrijke voedselbron is voor veel dieren, zoals een aantal rupsen van nachtvlinders zoals de ligusterpijlstaart. De geurige bloesems trekken nuttige insecten aan, zoals honingbijen en vlinders. Ook wordt deze struik veel gebruikt voor het maken van hagen. De struik is te herkennen aan het lancetvormige blad en de zwarte besjes. De plant wordt veel gebruikt in heggen en komt van oorsprong uit Zuid-Amerika.

Bronvermelding

De volledige en oorspronkelijke tekst en de foto's werden overgenomen van Wikipedia. Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Liguster . Deze tekst is vrijgegeven wordt onder de CC-BY-SA en/of GFDL.

De foto werd overgenomen van Wikimedia. Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Liguster#/media/File:LigusterBl%C3%BCtenstand.jpg

Liguster bladhoudend maat 60/90 (Ligustrum ovalifolium)
1,10€

Flash news

 

smile  Opendeurdag bij Ann Adriaenssens, Bloemendael 10, 1547 Bever. annadri@telenet.be   +32 54 300 632   +32 470 643 444  
van harte welkom op zondag 8 december van 14u tot 18u
Wie langskomt maakt kans op 
een home-styling bon  (1u30) 
een teken/schilderinitiatie  (1u30)

Zie ook meer informatie in het menu "Ledenhoekje".

 

De bomenverkoop 2019 was een succes en is nu afgesloten. Dank u voor uw bestellingen.

Op 15/11/2019 werd een kort verslag toegevoegd over de zeer geslaagde activiteit "Creatieve hout-workshop". Ga hiervoor naar de rubriek "Ledenhoekje" in de menubalk.