Kluysbos
Boshyacint
Kluysbos
Daslook

Boshulst maat 60/90 cm

De boshulst verdraagt snoei uitstekend en kan dus goed in toom gehouden worden. Door deze laatste eigenschap is de boshulst  ook zeer geschikt als haag of vormboom. De boom groeit het best op een humeuze goed water door latende bodem en groeit zowel in de volle zon als in de schaduw.

Boshulst

Ilex aquifolium

boshulst

scherpe hulst, wilde hulst

hoogte na 10 jaar: 450 cm.

bloei: onopvallende groen-witte tuilen in mei-juni, van de boshulst heb je mannelijke en vrouwelijke planten, alleen de vrouwelijke geven bessen, hiervoor dienen er wel mannelijke exemplaren in de buurt te staan. Plant dus meerdere exemplaren om zeker te zijn van bes, of zoek een cultuurvarieteit uit.

blad: gestekeld donker-groen glanzend blad dat leerachtig aanvoelt.

bijzonderheden: de boshulst (Ilex aquifolium) kan uiteindelijk 8 meter hoog worden en 5 meter breed ( is dan al wel meer dan 50 jaar oud), de boshulst verdraagt snoei uitstekend en kan dus goed in toom gehouden worden. Door deze laatste eigenschap is de boshulst  ook zeer geschikt als haag of vormboom. De boom groeit het best op een humeuze goed water door latende bodem en groeit zowel in de volle zon als in de schaduw.

Bloeien: Onopvallend Bloeikleur: Wit Kleurblad: Groen Gebruik: Geschikt voor vormsnoei Blad/Takken: Bijzondere bladvorm, Groenblijvend / bladhoudend.

Bronvermelding

De volledige en oorspronkelijke tekst en de foto's werden overgenomen van Wikipedia. Zie 

De foto werd overgenomen van Wikimedia. Zie

Boshulst maat 60/90
3,00€

Flash news

 

smile  Opendeurdag bij Ann Adriaenssens, Bloemendael 10, 1547 Bever. annadri@telenet.be   +32 54 300 632   +32 470 643 444  
van harte welkom op zondag 8 december van 14u tot 18u
Wie langskomt maakt kans op 
een home-styling bon  (1u30) 
een teken/schilderinitiatie  (1u30)

Zie ook meer informatie in het menu "Ledenhoekje".

 

De bomenverkoop 2019 was een succes en is nu afgesloten. Dank u voor uw bestellingen.

Op 15/11/2019 werd een kort verslag toegevoegd over de zeer geslaagde activiteit "Creatieve hout-workshop". Ga hiervoor naar de rubriek "Ledenhoekje" in de menubalk.