Kluysbos
Boshyacint
Kluysbos
Daslook

Werkwijze: 

Klik op het menu "Bomenverkoop".

Maak je keuze via de submenu's "Bosbomen maat 60/90", "Bosbomen hoogstammen", "Plantenpakketten", "Klein fruit", "Fruitbomen hoogstam", "Fruitbomen halfstam" en "Fruitbomen laagstam (struik)". 

Breng het aantal gewenste planten in.

Druk op de knop "Dit wens ik te bestellen".

Boven deze knop komt de tekst "Product toegevoegd aan winkelwagen. Afrekenen".

Pas nadat al je bestellingen ingebracht werden, klik op de tekst "Afrekenen".

Je ziet je volledige bestelling en je kan nog corrigeren.

Druk op de knop onderaan "Ga na afrekenen".

Vlug je persoonlijke gegevens in. 

 

 

Eenstijlige meidoorn hoogstam

(Crataegus monogyna)

Het zware hout van de meidoorn wordt gebruikt voor handvatten van gereedschappen en voor kleine voorwerpen. De plant heeft circa 1 cm grote appelachtige vruchten met één pit. Ze zijn eivormig.

57,00€

Esdoorn hoogstam

(Acer pseudoplatanus)

De geelgroene bloemtrossen lokken door de geur speciaal aasvliegen. Esdoorns komen voor in de gematigde streken van het noordelijk halfrond. Enkele soorten komen voor in Zuidoost-Azië en Indonesië.

38,00€

Gewone wilg hoogstam

(Salix gewoon)

Wilgen zijn pioniersoorten met een grote lichtbehoefte. Wilgen komen in Nederland en België veel voor langs sloten en plassen. Wilgen houden namelijk over het algemeen van een vochtige bodem en groeien zeer snel.

36,50€

Haagbeuk hoogstam

(Carpinus betulus)

De beuk gedijt goed op vochthoudende, goed doorlatende, kalkrijke, leemhoudende bodem. Hij verdraagt hoge waterstanden of droge zandgronden niet. De boom leeft in symbiose met een schimmel (mycorrhiza).

51,50€

Kleinbladige linde hoogstam

(Tilia cordata)

De linde wordt veel gebruikt als leiboom, dan wordt ze wel leilinde genoemd. Takken worden hierbij horizontaal gebogen en aan een frame vastgemaakt. 

 

50,00€

Lijsterbes hoogstam

(Sorbus aucuparia)

Het hout van de lijsterbes is tamelijk hard, buigzaam en elastisch, maar gaat vrij snel kapot. Het is bruikbaar voor draai- en snijwerk, vaten, vezelplaten. Schors en loof bevatten een hoog gehalte aan looistof.

46,00€

Noorse esdoorn hoogstam

(Acer platanoides)

De Noorse esdoorn (Acer platanoides) is een plant uit de zeepboomfamilie (Sapindaceae). De plant wordt tot 30 m hoog. De schors is donkergrijs en niet afbladerend, maar is wel dikwijls overlangs gekerfd.

41,50€

Paardekastanje hoogstam

(Aesculus hippocastanum)

Tot het geslacht paardenkastanje (Aesculus) behoren ruim twintig soorten. De paardenkastanje komt op het Noordelijk halfrond voor, voornamelijk in Noord-Amerika, Zuidoost-Europa (Albanië en Griekeland), de Himalaya, China en Japan. 

44,00€

Ruwe berk hoogstam

(Betula pendula)

De ruwe berk is een boom uit de berkenfamilie (Betulaceae) die van nature voorkomt in de Benelux. De soort wordt ook wel 'zilverberk' genoemd. De ruwe berk en de zachte berk zijn spontaan met elkaar gaan hybridekruisen. 

32,00€

Veldesdoorn hoogstam (Spaanse aak)

(Acer campestre)

Veldesdoorn groeit op kalk- en leemhoudende matig vochtige grond. Hoe kalkrijker de grond, des te meer schaduw deze soort verdraagt. Ze houdt vooral van wat opener en lichtrijker bos met een goede natuurlijke drainage.

42,00€

Zoete kers hoogstam

(Prunus avium)

Deze boom wordt dan ook wel "kers" genoemd, vooral in België, alwaar de zure kers (Prunus cerasus) ook bekend is onder de naam "kriek". Het is een tot 20 meter hoge boom die van nature in België en Nederland voorkomt.

34,50€

Zomereik hoogstam

(Quercus robur)

De zomereik (Quercus robur) is een zeer lang levende, Europese, hardhout leverende boom. De bladeren van de zomereik verteren zeer moeilijk wat zijn invloed heeft op de strooisellaag in het bos.

48,00€