Kluysbos
Boshyacint
Kluysbos
Daslook

Werkwijze: 

Klik op het menu "Bomenverkoop".

Maak je keuze via de submenu's "Bosbomen maat 60/90", "Bosbomen hoogstammen", "Klein fruit", "Fruitbomen hoogstam", "Fruitbomen halfstam" en "Divers". 

Breng het aantal gewenste planten in.

Druk op de knop "Dit wens ik te bestellen".

Boven deze knop komt de tekst "Product toegevoegd aan winkelwagen. Afrekenen".

Pas nadat al je bestellingen ingebracht werden, klik op de tekst "Afrekenen".

Je ziet je volledige bestelling en je kan nog corrigeren.

Druk op de knop onderaan "Ga na afrekenen".

Vlug je persoonlijke gegevens in. 

Beuk maat 60/90

(Fagus sylvatica)

De beuk gedijt goed op vochthoudende, goed doorlatende, kalkrijke, leemhoudende bodem. Hij verdraagt hoge waterstanden of droge zandgronden niet. De boom leeft in symbiose met een schimmel (mycorrhiza).

3,00€

Eenstijlige meidoorn maat 60/90

(Crataegus monogyna)

Het zware hout van de meidoorn wordt gebruikt voor handvatten van gereedschappen en voor kleine voorwerpen.

2,50€

Esdoorn maat 60/90

(Acer pseudoplatanus)

De geelgroene bloemtrossen lokken door de geur speciaal aasvliegen. Esdoorns komen voor in de gematigde streken van het noordelijk halfrond. Enkele soorten komen voor in Zuidoost-Azië en Indonesië.

2,50€

Gelderse roos maat 60/90

(Viburnum opulus)

De plant wordt tot 3 m hoog. De Gelderse roos bloeit in mei en juni met witte bloemetjes die in platte tuilen voorkomen. De Gelderse roos bloeit in mei en juni met witte bloemetjes die in platte tuilen voorkomen.

3,00€

Haagbeuk maat 60/90

(Carpinus betulus)

De beuk gedijt goed op vochthoudende, goed doorlatende, kalkrijke, leemhoudende bodem. Hij verdraagt hoge waterstanden of droge zandgronden niet. De boom leeft in symbiose met een schimmel (mycorrhiza).

2,00€

Hazelaar maat 60/90

(Corylus avellana)

De hazelaar (Corylus avellana) is een in West-Europa autochtone heester uit de berkenfamilie (Betulaceae). De vrucht van de hazelaar is de hazelnoot, waarvan de kern eetbaar is.

2,50€

Hondsroos maat 60/90

(Rosa(o) canina)

De struik wordt 1 tot 3 meter hoog. De bladeren en takken zijn groen of soms roodachtig aangelopen. De stekels zijn grotendeels haakvormig gebogen. De hondsroos bloeit in juni en juli met 4-6 cm grote, witte of roze bloemen.

2,50€

Kardinaalsmuts maat 60/90

(Euronymus europaeus)

Kardinaalsmutsen zijn populair als tuin- of parkplant vanwege de helderrode bladkleuren van de bladverliezende soorten in de herfst, en de helder gekleurde doosvruchten.

4,00€

Kleinbladige linde maat 60/90

(Tilia cordata)

 De linde wordt veel gebruikt als leiboom, dan wordt ze wel leilinde genoemd. Takken worden hierbij horizontaal gebogen en aan een frame vastgemaakt.

 

4,00€

Liguster bladhoudend maat 60/90

(Ligustrum ovalifolium)

Het is een bekende tuinplant die een belangrijke voedselbron is voor veel dieren, zoals een aantal rupsen van nachtvlinders zoals de ligusterpijlstaart.

2,50€

Lijsterbes maat 60/90

(Sorbus aucuparia)

Het hout van de lijsterbes is tamelijk hard, buigzaam en elastisch, maar gaat vrij snel kapot. Het is bruikbaar voor draai- en snijwerk, vaten, vezelplaten.

3,00€

Rode beuk maat 60/90

(Fagus sylvatica 'Atropurpurea')

De beuk gedijt goed op vochthoudende, goed doorlatende, kalkrijke, leemhoudende bodem. Hij verdraagt hoge waterstanden of droge zandgronden niet. De boom leeft in symbiose met een schimmel (mycorrhiza).

5,00€

Rode kornoelje maat 60/90

(Cornus sanguinea)

Rode kornoelje kan drie meter hoog worden. De plant heeft groen blad en donkerrode twijgen die de plant haar naam geven.

2,50€

Sleedoorn maat 60/90 cm

(Prunus spinosa)

 De sleedoorn is door zijn doorns redelijk beschermd tegen de vraat van grote grazers. Wanneer hij eenmaal aangeslagen is, neemt hij meer en meer ruimte in. De bloei is van maart tot april en de bestuiving vindt plaats door insecten, met name door de honingbij. Er zijn vruchten vanaf augustus.

2,50€

Veldesdoorn maat 60/90 (Spaanse aak)

(Acer campestre)

Veldesdoorn groeit op kalk- en leemhoudende matig vochtige grond. Hoe kalkrijker de grond, des te meer schaduw deze soort verdraagt. Ze houdt vooral van wat opener en lichtrijker bos met een goede natuurlijke drainage.

3,00€

Vlier  maat 60/90 cm

(Sambucus nigra)

De vlier stelt geen hoge eisen aan zijn standplaats en wordt zelfs in dakgoten gevonden. Het hout van de gewone vlier is zacht, maar splintert niet. Daarom kunnen er kleine gebruiksvoorwerpen van worden gemaakt. Het merg van de twijgen wordt toegepast om kleine voorwerpen te beschermen.

2,50€

Vuilboom maat 60/90

(Rhamnus frangula)

Vuilboom (Rhamnus) is een geslacht struiken of kleine bomen uit de wegedoornfamilie (Rhamnaceae). Wereldwijd er zijn ongeveer 150 soorten. De soorten variëren in hoogte van 1 tot 10 meter hoog (zelden 15 m).

4,50€

Zoete kers 60/90

(Prunus avium)

Deze boom wordt dan ook wel "kers" genoemd, vooral in België, alwaar de zure kers (Prunus cerasus) ook bekend is onder de naam "kriek".

2,50€

Zomereik maat 60/90 cm

(Quercus robur)

De zomereik (Quercus robur) is een zeer lang levende, Europese, hardhout leverende boom. De bladeren van de zomereik verteren zeer moeilijk wat zijn invloed heeft op de strooisellaag in het bos.

3,00€

Zwarte els maat 60/90

(Alnus glutinosa)

Elzen kunnen uitstekend tegen vochtige omgevingen en ze staan dan ook veelal langs de waterkant of op moerassige grond. Els (Alnus) is een geslacht uit de berkenfamilie (Betulaceae).

2,50€