Kluysbos
Boshyacint
Kluysbos
Daslook

Liguster bladhoudend maat 60/90

(Ligustrum ovalifolium)

Het is een bekende tuinplant die een belangrijke voedselbron is voor veel dieren, zoals een aantal rupsen van nachtvlinders zoals de ligusterpijlstaart.

Liguster bladhoudend

 

Liguster (Ligustrum) is een geslacht van planten uit de olijffamilie (Oleaceae) waartoe onder ander de wilde liguster behoort.

Het is een bekende tuinplant die een belangrijke voedselbron is voor veel dieren, zoals een aantal rupsen van nachtvlinders zoals de ligusterpijlstaart. De geurige bloesems trekken nuttige insecten aan, zoals honingbijen en vlinders. Ook wordt deze struik veel gebruikt voor het maken van hagen. De struik is te herkennen aan het lancetvormige blad en de zwarte besjes. De plant wordt veel gebruikt in heggen en komt van oorsprong uit Zuid-Amerika.

Bronvermelding

De volledige en oorspronkelijke tekst en de foto's werden overgenomen van Wikipedia. Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Liguster . Deze tekst is vrijgegeven wordt onder de CC-BY-SA en/of GFDL.

De foto werd overgenomen van Wikimedia. Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Liguster#/media/File:LigusterBl%C3%BCtenstand.jpg

Liguster bladhoudend maat 60/90 (Ligustrum ovalifolium)
2,50€