Kluysbos
Boshyacint
Kluysbos
Daslook

Events Calendar

Previous month Previous day Next day Next month
By Year By Month By Week Today Search Jump to month
MEDITATIE
Sunday, 13 June 2021, 10:30 - 12:00
Hits : 97
Contact André Prové

Waar : 

“Waerbekehuis” ( voormalige pastorie ) op het Waarbekeplein te Waarbeke- Geraardsbergen.

Wanneer :

Zondag 2 mei, 9 mei en 13 juni telkens van 10.30u tot 12u

Prijs :

 9 euro voor niet- leden, 8 euro voor leden

Organisator :   

Ann Gevaert, medewerkster vzw De Mark

 

Meestal zijn we als mensen bezig met van alles te moeten. We hebben het vaak druk druk druk. De corona crisis zorgt ervoor dat we o.a. met gevoelens van angst en afscheiding kunnen kampen.   We zijn ook dikwijls lange tijd afgeleid door gsm en andere schermen. 

 

De Massachusetts General Hospital onderzocht enkele jaren geleden de hersenen van mensen net voor en net na meditatie-oefeningen. De resultaten toonden na de oefening veel lagere activiteitsniveaus in de hersengebieden die verbonden zijn met stress. Volgens een onderzoek van de John Hopkins universiteit  zou meditatie gevoelens van angst en depressie verminderen.  Meditatie kan ook de productie van endorfines bevorderen en het dopaminegehalte doen toenemen, wat verder bijdraagt aan een gelukkig gevoel.

 

Meditatie is niet zweverig of vluchtig, het is ook geen techniek om je geest leeg te maken is en niets te denken. Het is observeren van wat er zich hier en nu afspeelt, zonder afleiding.  Alles aanvaarden wat er op dat moment op je afkomt, maar er tegelijkertijd ook niet in meegaan.  Je zal bv. merken dat je geest hele tijd bezig is met de toekomst of het verleden, maar door meditatie kom je gewoon in het nu.

 

Tijdens deze meditatie sessies spelen we met eenvoudige technieken (sommige bewegend, sommige zittend) die helpen om bewust in het moment te blijven, thuis te komen in je lichaam en je hoofd even rust te geven. De mooie natuur nodigt ons vanzelf uit verse lucht in te ademen en meer rust in het hoofd te ervaren. 
De technieken kun je in je dagelijks leven integreren. Er is ervaren begeleiding en nadien kans om te delen.

Met of zonder meditatie ervaring, iedereen is welkom! 

 
 “...Meditatie is geen serieuze zaak. Het is een lied, een dans, een vieren.... Meditatie is geen middel tot, maar een doel op zich. Hou ervan, geniet ervan en vraag niet om resultaten. Resultaten komen maar vraag er niet naar, dan komen ze eerder. Het heeft enorme gevolgen, gevolgen die je hele leven zullen veranderen....”  Osho

 

Data: 2 mei, 9 mei en 13 juni telkens van 10.30u tot 12u

Locatie: we spreken af in “Waerbekehuis” (voormalige pastorie) op het Waarbekeplein te Waarbeke- Geraardsbergen.. Bij mooi weer is de activiteit buiten, bij regen kunnen we terecht in het Waerbekehuis.

 

Vooraf inschrijven bij Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met de vermelding “Meditatie”.

Location “Waerbekehuis” ( voormalige pastorie ) op het Waarbekeplein te Waarbeke- Geraardsbergen.
Vooraf inschrijven bij Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met de vermelding “Meditatie”.